top of page
poezie_lesmap_website.jpg

Met deze lesmap leer je jouw leerlingen om hun gevoelens te uiten via poëzie. 

 

In poëzie speelt de dichter met beelden en verstopt er zich in. Deelnemers aan dit poëzieatelier leren het verband zien tussen andere kunstvormen én leren de kenmerken van een goed gedicht... De nadruk ligt op het experimenteren vanuit de eigen fantasie.  En wanneer iedereen de kans krijgt een gedicht te schrijven, is de voldoening vaak zo groot dat het de aanzet kan zijn naar nóg meer verkennend schrijven en lezen.

Deze lesmap is niet voorbehouden voor een bepaalde leeftijdscategorie. Het didactisch kader kan gebruikt worden in zowel basisonderwijs als secundair. 

 #binnenstebuiten 

Deze lesmap is een extra inhoudelijke aanvulling op de #binnenstebuiten-campagne. Met die campagne willen we jongeren, en zij die hen omringen, inspireren om gevoelens te uiten via kunst en creatie.  

 

Om jongeren te tonen dat je ook kan praten zonder woorden slaan prinses Delphine, Metejoor, Joffrey Anane en schrijfdocent Herman Vander Straeten de handen in elkaar en stellen elk een masterclass samen om jongeren uit te dagen hun eigen gevoelswereld te exploreren en te uiten via kunst: muziek, schilderen, dansen en poëzie. 

Ga hier naar de campagnepagina.

De bijhorende lesmap vind je hier terug.

 LESMAP  DICHTERLIJK VRIJ... 

bottom of page