top of page
luisterkamer_afb1.jpg

Eenzaamheid, liefdesverdriet, pestgedrag, stress of faalangst… Soms is het leven lastig. En al zeker als je jong bent. 

 

Erover praten helpt. Een Warme William is iemand die op zo’n moment écht naar je luistert. Maar een plek vinden om in alle rust en kalmte je verhaal te vertellen is niet altijd even gemakkelijk. 

Net daarom is er de Warme William Luisterkamer. Het is een kamer binnen jouw school of organisatie waar jongeren met elkaar kunnen praten. Of met iemand anders waarmee ze een vertrouwensband hebben natuurlijk. Het is een veilige ruimte die je zelf inricht en pimpt, zodat iedereen die met iets zit, een vertrouwde plek heeft waar hij of zij terecht kan.

 DE LUISTERKAMER 

Wil jij ook zo een Warme William Luisterkamer? Wij helpen je graag op weg.


 

 1. Overtuig je school/organisatie van de noodzaak van zo een kamer. Bekijk samen welke ruimte je kan omtoveren tot Warme William Luisterkamer.
   

 2. Steek samen de handen uit de mouwen! Betrek het oudercomité, de leerlingenraad of wie zich geroepen voelt. De kans is groot dat jouw toekomstige Luisterkamer nog niet meteen de meest gezellige en vertrouwelijke uitstraling heeft. Een likje verf op de muren is altijd een goed idee. Kies voor Warme Williamblauw. De RAL-code is 5015 (lichtblauw) of 5002 (donkerblauw).
   

 3. De inrichting: Wat heb je nodig voor een goed gesprek? Niet gek zo veel. Twee comfortabele zetels zijn al een goede start. Chillen is toegestaan, toch? Ook andere meubelstukken en accessoires om de luisterkamer tot de meest gezellige plek van de buurt te maken zijn welkom.
   

 4. Geef de Luistertips een prominente plaats aan de muur. Deze tips, met bijhorende cartoons, tonen meteen hoe je een échte Warme William wordt en hoe je écht luistert. Je kan de luistertips in verschillende formaten downloaden via onze website*. Leef je uit en kader ze in.
   

 5. Alles is klaar om een goed gesprek te hebben. Een gespreksstarter nodig om het ijs te breken? Probeer het Warme William Vragenspel eens... 
   

 6. Breng het Deurbordje aan. Zo weet iedereen waar de Luisterkamer is. Handig!
   

 7. Helemaal pro gaan? In de stijlgids van Warme William vind je een heleboel afbeeldingen van Warme William terug. Je kan deze bijvoorbeeld gebruiken om de deur van de Luisterkamer te bestickeren. Ook gratis deskberen, affiches en folders kan je aanvragen.

 doe mee aan de campagne 

Inspireer anderen en laat jullie resultaat zien via jouw sociale media! Taggen met @warmewilliam vinden we geweldig.

Onze lievelingshashtag? #warmewilliam 

 

We zetten jullie graag in onze schijnwerper! 

** Wil je graag de bovenstaande informatie in een handige folder? Dat kan via onderstaande knop.

 hoe ga je te werk? 

download_button.png
bottom of page