top of page

Eerste Warme William Luisterkamer Geopend

Op woensdag 17 maart werd in de Sint-Maarten Bovenschool te Beveren de eerste Warme William Luisterkamer geopend.


De opening kon op heel pers en media-aandacht rekenen en werd bijgewoond door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers en Vlaams minister van Jeugd, Media en Brussel, Benjamin Dalle. De ministers namen plaats in de Warme William Luisterkamer om naar jongeren te luisteren.

Want ook de ministers beseffen: jong zijn is - zeker in deze tijden - niet altijd even gemakkelijk. Uit onderzoek van voor de coronacrisis weten we al dat 1 op 5 Vlaamse jongeren aangeeft zich niet goed in zijn vel te voelen.


De COVID-19 pandemie heeft dit beeld zeker niet verbeterd. Integendeel. Recent onderzoek toont aan dat bijna 40 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar te last heeft van depressieve gevoelens. Ook het aantal jongeren dat te kampen heeft met angstgevoelens neemt sterk toe.
Warme William ambassadrice Nora Gharib: "Jongeren moeten, zeker in deze tijden, heel wat verduren: eenzaamheid, stress, faalangst, pestgedrag… . Het is niet altijd makkelijk om aan anderen te tonen hoe het écht met je gaat. En nochtans, emoties delen helpt. Warme William wil jongeren aanleren dat het niet alleen belangrijk is over je problemen te praten, maar ook om beter te leren luisteren naar elkaar."

We hopen dat andere scholen en jongerenorganisaties het voorbeeld van Sint-Maarten Bovenschool zullen volgen en ook een Warme William Luisterkamer bouwen. Samen een dagje de handen uit de mouwen steken om zo een Luisterkamer te maken, is een engagement dat echt een verschil kan maken.


Wie zich geroepen voelt, vindt op www.warmewilliam.be/luisterkamer alle praktische informatie om zelf aan de slag te gaan!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page