top of page

MNM’s Marathonradio 2020, warmer dan ooit!

Van 8 tot en met 26 juni staken MNM-dj’s Peter Van de Veire, Sander Gillis en Dorianne Aussems studerend Vlaanderen een hart onder de riem met een speciale editie van Marathonradio. Gedurende 19 dagen werd er maar liefst 414 uur live radio gemaakt, en ook Warme William was van de partij. Marathonradio 2020 zag er door de coronacrisis net iets anders uit dan andere jaren. De MNM DJ’s werden tijdens tijdens het non-stop radioprogramma boordevol tips & tricks bijgestaan door het Marathonradio Rescue Team.


MNM-dj’s Brahim Attaeb, en Laura Govaerts kropen dit jaar in die huid van Warme William, om écht tijd te maken en te luisteren naar de vragen en zorgen van de jongeren. En dat was nodig: veel jongeren konden na weken quarantaine wel een opsteker of een luisterend oor gebruiken.

“Het was fijn om als Warme William een luisterend oor te mogen zijn voor studenten. Katinka uit Essen die zoals veel studenten onzeker werd van haar perfectionisme, Jonas uit Lier die net gedumpt was en Stefanie uit Vosselaar die tussen het studeren door haar depressie te lijf gaat met hippotherapie...” blikt Laura Govaerts terug.


“Die jongeren zullen me bijblijven. Het raakte me dat zij zo open wilden praten over waar ze mee zaten, of het nu ging over gedumpt zijn, kampen met een depressie of extreem veel stress hebben voor de examens.”

Ook Brahim Attaeb was in zijn element als Warme William: “Ik mocht luisteraars helpen om hun Warme William te bedanken. Zo mocht ik met bloemen en gitaar in de hand naar Kontich om een ode te brengen aan de mama en broer van luisteraar Lisa. Fijn dat ze zelfs tijdens die drukke examens iets wilde doen voor de mensen die er altijd voor haar zijn, daar help ik graag bij.”


Het MNM Rescue Team kwam op 64 verschillende plaatsen in Vlaanderen. Maar liefst 160 studenten kregen een bezoekje van het Rescue Team. Hun reddingsmissie documenteerden ze door videoreportages te maken, soms grappig, soms ontwapenend, soms ontroerend, maar altijd : recht uit het studentenleven gegrepen.


Previews van de reportages vind je hieronder - de intergrale video's kan je terugkijken je op de website van MNM 💙
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page