top of page

Slechts 1 op 2 jongeren is écht tevreden met zijn/haar leven.


Uit een driemaandelijkse bevraging van Statbel bij 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar, komen enkele opvallende cijfers naar voor over hoe jongeren zich voelen.

  • In de laatste drie maanden van vorig jaar is het geluksgevoel bij Belgische jongeren afgenomen. In de maanden juli tot en met september voelde 22,7% zich altijd gelukkig, in de laatste drie maanden van 2021 liep dat percentage terug naar 12,2%.

  • Ook voelden meer jongeren zich eenzaam in vergelijking met het derde kwartaal van 2021. Zo voelde 12,7% van de 16 tot 24-jarigen zich altijd of meestal eenzaam tussen oktober en eind december. In de maanden voordien was dat nog maar 4,8 procent.

  • 1 op 10 jongeren gaf zichzelf een score van 0 tot 5 op 10 op de vraag hoe gelukkig hij/zij is met zijn/haar leven. Enkele maanden eerder waren dat er maar 1 op 20.

  • Meer nog, en da's écht even slikken, slechts 1 op 2 jongeren gaf zijn leven een tevredenheidsscore van 8 tot 10 op 10.


Laat ons die abstracte cijfers even doorvertalen naar de dagdagelijkse realiteit: voor elke vriend/vriendin die echt gelukkig is, heb je er dus ook eentje die dat niét is !


Onderzoek toont aan dat praten helpt om je terug beter te voelen. Maar dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner.


En da's exact waar JIJ het verschil kan maken door een Warme William te zijn: de helft van jouw vrienden of vriendinnen heeft nood aan een goeie babbel met iemand die écht luistert, heeft nood aan een Warme William, heeft nood aan JOU !


Wil je zelf graag Warme William worden? Super! HIER vind je hoe jij een Warme William kan zijn!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page