top of page

Warme William en Luuk zetten lagere scholen in bewegingWarme William kennen jullie al. Onze blauwe beer staat voor iedereen die een luisterend oor biedt. Wel, Warme William heeft nu gezelschap gekregen: LUUK gaat vanaf nu samen met hem op pad.

Luuk is de bewegingsmascotte van MOEV. Dat is een organisatie die alle leerlingen uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs wil aanzetten tot een fitte, gezonde en veilige levensstijl. MOEV motiveert en ondersteunt scholen bij de uitwerking van hun bewegings- en sportbeleid.

Het is geen toeval dat Warme William en Luuk de handen in elkaar slaan en samen naar de basisscholen trekken. Waar Warme William graag luistert, wil Luuk graag bewegen. Een ideale mix, want een luisterend oor en veel bewegingskansen zorgen ervoor dat leerlingen zich goed kunnen voelen. Daarom brengen we Warme William en Luuk samen in een nieuw project rond welbevinden:

Voel je goed met Luuk & Warme William!

Luuk en Warme William staan er bovendien niet alleen voor. Niemand minder dan Gio Kemper zal hen vergezellen. Gio kennen we als acteur uit Nachtwacht en lid van de Ketnetband. Hij was ook ‘Duiker’ in het eerste seizoen van The Masked Singer, waarin hij tweede werd. Samen willen ze in de klas een brug slaan tussen lichaam en geest.

Win een exclusief schoolbezoek van Gio, Luuk en Warme William!

Een eerste uitdaging vind je HIER:


Wees creatief en laat ons zien hoe jullie met deze uitdaging aan de slag gingen. Bezorg ons hiervan ten laatste op 29 mei 2022 een filmpje van maximum 1 minuut. De winnaar krijgt een exclusief schoolbezoek van Luuk, Warme William en Gio Kemper. Zij komen voor een hele dag naar je school met een gevarieerd beweegaanbod op maat van ieder kind (yogasessie voor de ganse school, springkastelen, beweegkoffers, Hopsakee …). De gelukkige school maken we bekend na de MOEV-apothese 2022. Wat moet je doen? Gewoon bovenstaand filmpje bekijken. Veel succes!!


Gio stelt op 20 april 2022 ook negen bewegingstussendoortjes voor. Dat is een samenspel van rust en beweging waarbij je de leerlingen meer laat bewegen tijdens de schooldag. Zo beperk je lang stilzitten tijdens de lessen. Je kan er ook een klasgesprek aan koppelen.
Op 4 mei 2022 organiseert MOEV een online inspiratiesessie met als gastspreker Lotte Vanwezemael. Lotte is seksuologe, bekend van ‘Seksuolotte’ bij MNM, een radio- en TV-figuur, en uiteraard ook de ambassadrice van 'Warme William'. Lotte zal met Gio het WIJ-vragenspel spelen.


Hou onze socials in het oog, of speel het spel nu al zelf via https://www.warmewilliam.be/vragenspel.


Tot snel!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page