top of page

Eerste Warme William huis van Vlaanderen feestelijk geopendAfgelopen weekend werd in Schilde het eerste Warme William Huis van Vlaanderen feestelijk geopend. De hele namiddag en avond zorgden lokale dj’s voor muziek en konden jongeren genieten van mocktails en hotdogs. Het Warme William Huis moet een plek worden waar jongeren terechtkunnen voor een losse babbel, maar ook de plaats waar ze een luisterend oor, steun en desnoods hulp vinden wanneer ze ergens mee zitten of het spoor even bijster zijn.


Het Warme William Huis op het Het Lodewijk De Vochtplein in hartje 's-Gravenwezel opende eigenlijk eind november 2020 al de deuren, maar door de coronamaatregelen kon er nog geen officiële opening worden georganiseerd. Dus sloegen de gemeente en het Fonds GavoorGeluk afgelopen weekend de handen in elkaar voor een spetterend openingsfeest.


Anouk Collet, welzijnsconsulente van de gemeente Schilde: “Met het Warme William Huis willen we jongeren een plaats bieden waar in alle veiligheid gepraat én geluisterd kan worden. Zij kunnen hier hun huiswerk maken, vrienden ontmoeten, een goed gesprek voeren of hun hart luchten bij een vertrouwenspersoon. Met vier medewerkers, allemaal met een sociale achtergrond, proberen we hen een luisterend oor te bieden. Thema’s die de afgelopen maanden aan bod kwamen, zijn onder meer seksualiteit, middelenmisbruik, donkere gedachten en een moeilijke thuissituatie. In het begin van het schooljaar komen ook veel jongeren praten over hun studiekeuze."


Lotte Vanwezemael, ambassadrice van Warme William, maakte zaterdag een gaatje vrij in haar agenda om mee het lintje door te knippen. "Als ambassadrice vond ik het toch belangrijk om hier te zijn. Ik heb vroeger ook een periode gehad dat ik me niet goed in mijn vel voelde. Alleen had ik het geluk dat ik kon genieten van een warme thuisomgeving en van een aantal Warme Williammen in mijn vriendengroep bij wie ik daarover kon praten. Voor de jongeren die die luxe niet hebben, is het goed dat ze in een Warme William Huis terechtkunnen."


"We willen emoties bespreekbaar maken: hoe klein en schijnbaar onbenullig de aanleiding voor verdriet of depressie ook mag zijn, het is belangrijk dat jongeren zich die attitude van openheid eigen maken. Dit Warme William Huis is een uitstekend initiatief om taboes te doorbreken en drempels tot het uiten van gevoelens weg te nemen. Jongeren moeten beseffen dat het meer dan OK is om je niet OK te voelen”


Katrien Delhuvenne, bezieler van de Warme William-campagne, hoopt dat ook andere steden gemeenten zullen volgen. "Het Warme William Huis is het eerste in Vlaanderen en daar mag Schilde heel erg fier op zijn. We hopen dat nog meer steden en gemeenten het voorbeeld van Schilde volgen en binnen hun jeugdwerking een Warme William Huis realiseren, als onderdeel van hun actieplan om het mentaal welbevinden van hun jongeren te verbeteren."


Het Warme William Huis is wekelijks geopend op woensdag, donderdag of na afspraak op tel. 0491 28 04 77 .
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page